Kdo tu tvoří?

Petra Rohovská - povídky

Petra F. Rohovská
Miluji hrátky se slovy, kdy mi pod prsty vzniká text a ožívá vlastním příběhem. Jako když zasejete semínko neznámé rostliny a s napětím sledujete, co z něj vzejde.

Psaní je pro mě zároveň i terapií, kdy je někdy snazší vypsat se z různých témat, neboť papír snese opravdu všechno 😊, Celý proces vnímám jako silně podporující až samo-léčivý.

Jsem…
Žena různých rolí a tváří, které střídám podle situace a okolností, a přesto se všechny mé polohy prolínají do jednoho celku.
Býčice milující útulno a krásu.
Pečující, která podpoří, když je třeba a nabídne láskavou náruč.
Milovnice života, která s vášní vychutnává jeho plody a s odvahou se vydává na dobrodružství.

Jsem ráda sama sebou a se sebou.
Vedu (ne)obyčejný život, který i když se ne vždy vyvíjel dle mých niterných představ a přání, tak nakonec vydal pár celkem zajímavých kapitol.

Po návratu z dlouholetého pobytu v zahraničí do české vlasti jsem se vydala na další průzkumy, z nichž největším objevem bylo narození mé dcerky. Spolu s ní zažíváme s manželem trochu jiné rodičovství, které je však plné lásky, něhy, vzájemného poznávání, pochopení a nových zkušeností. Dcera i přes své těžké kombinované postižení je naší skvělou učitelkou a dává každodenní lekce trpělivosti, flexibility, přizpůsobivosti a především přijetí.

Vášně a touhy jsou další nedílnou součástí mého já, a kromě pár všedních radostí, kterými sytím své tělo i duši, chci věnovat pár smysl(upl)ných soust i vaší mysli.

Vítejte v mém s(e)pisovatelském koutku, kam nepouštím každého… Jsem ráda, že jedna z vašich životních cest vás nasměrovala sem.

Záleží jen na vás, jak dlouho se tu zdržíte. Někdo je toulavý čtenář, který prahne po nekončících řádcích, jinému postačí jen letmo se dotknout pár slov a další se ponoří do hlubinné analýzy rozčeřeného písma.

Nechť si každý okusí to své…

Toužíte-li i vy po dalších příbězích, srdečně vás zvu k začtení se do mé sbírky povídek s příhodným názvem:

Poznej mě slovy

Vedle psaní jsem také mentorka sebepéče a sebepřijetí (nejen) pro pečující osoby. Společně hledáme cesty, jak naplnit samu sebe a nepečovat pouze o ostatní. Pokud se i vás toto téma týká nebo znáte někoho ve svém okolí, můžete zavítat na můj druhý web petrarohovska.cz.

Kde mě zastihnete?

petra rohovská

Napište mi na email: petra@zivotjepribeh.cz

Na Facebooku: Petra F. Rohovská